В Ловешката болница отново има проблем, от седмици е спряно снабдяването с животоспасяващи лекарства и консумативи, съобщава БНР. Работещите там алармират в писмо до здравния министър Кирил Ананиев, че това принуждава персонала да напуска и ако до четвъртък проблемът не бъде решен, в петък те ще подадат колективна оставка.

Писмото е изпратено и подписано от членовете на двете синдикални организации в Ловешката болница и в него посочват, че финансовото състояние на лечебното заведение се влошава ежедневно, а броят на желаещите да се лекуват в него намалява драстично.

Лекари от Ловешката болница отново протестират

Лекари от Ловешката болница отново протестират

Има служители с по 10 неизплатени заплати

Заради липсата на животоспасяващи лекарства и консумативи животът и здравето на пациентите, които се лекуват в Ловешката болница, е застрашен. Работещите там не са получавали заплати от август и има масово напускане на лекари, медицински сестри и дори санитари. В писмото е отправена и молба проблемът да бъде решен незабавно и работещите в болницата да получат отговор от здравния министър незабавно.

Общинският съвет в Ловеч съгласува предложението на работещите в Ловешката болница, Общината да отпусне от резерва си по 300 лева.  Резервът в Общинския бюджет е близо 50 хиляди лева.

Врачанската болница отново е пред затваряне

Врачанската болница отново е пред затваряне

Медиците готвят протести…

Болницата в Разград е без линейки, тъй като предишното ръководство е продало едната линейка, а другата е дадена под наем на таксиметрова фирма, обяснява новият директор на болницата д-р Гечо Жеков

"Като имаме нужда се обаждаме на тях и те ни начисляват от тук до там 15 лева. Не знам за друга болница, която да няма линейки. Всички имат", коментира доктор Жеков. 

Договорът за наем на болничната линейка е сключен на първи юни 2015 година за срок от 18 месеца, който при липса на възражения от страните става за неопределено време, съобщава БНР.

Съгласно клаузите на документа болницата наемодател получава по сто лева на месец от таксиметровата фирма-наемател, която пък се задължава да ползва специализирания автомобил по предназначение за превоз на болнични пациенти. Понастоящем линейката-такси стои паркирана в двора на лечебното заведение.