50 души от Банско са тествани за COVID-19, след като властите в София се усъмнили, че има укриване на информация за заразени, съобщи bTV.

Местните лекари казват, че информация не е скривана. Те били смутени от твърденията на Националният оперативен щаб, че са укривали случаи на хора със симптоми на коронавирус.

"Лекарите отричаха да имат пациенти с такива заболявания, да местните лекари, но в края на краищата ние установихме по друг начин, ще го запазя за себе си, че има около 50 човека, които са проявили симптоми на вирусно заболяване и си стоят вкъщи. До края на деня, ще имаме резултати от тия тестове, засега не са готови", заяви по време на сутрешния брифинг генерал Венцислав Мутафчийски.

Петима са общопрактикуващите медици на територията на града и всички те заявяват, че такава информация не е била изисквана от тях.

В Щаба се съмняват в резултатите от времето на карантина в Банско

В Щаба се съмняват в резултатите от времето на карантина в Банско

Подаваните от личните лекари данни за грип

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че в Щаба се съмняват в резултатите от времето на карантина в Банско. 

Вчера въведената карантина в Банско беше официално свалена, но градът мина под общ режим като областните градове - с КПП-та на вход и изход и препоръчително непътуване на граждани с изключение на спешни и извънредни ситуации.