Министерството на здравеопазването преведе дължимите средства за заплати на персонала в болниците МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч и МБАЛ "Христо Ботев" във Враца.

Служителите в областната болница в Ловеч получават заплатите си за месеците февруари, март и април 2018 г. Работещите в МБАЛ Враца получават възнагражденията си за месеците март и април т.г.

По този начин здравното министерство изпълни Решението на Министерския съвет от 23 май 2018 г. болницата в Ловеч да получи 1 022 985 лв., а тази във Враца - 1 200 128 лв. Средствата се предоставят като безлихвена възмездна финансова помощ за разходи за персонал. Преди това Борисов лично разпореди лекарите да не остават без заплати.

Към днешна дата вече е преодоляно забавянето при изплащането на възнагражденията на работещите в двете болници.

Премиерът разпореди лекарите в Ловеч и Враца да си получат заплатите

Премиерът разпореди лекарите в Ловеч и Враца да си получат заплатите

Не може, грехота е при толкова пари да има недоволни

Припомняме, след многоседмични протести заради неполучени трудови възнаграждения с месеци наред, едва след като премиерът Борисов разпореди лично на здравния министър Кирил Ананиев бяха преведени суми от Министерство на здравеопазването към болниците.

Ананиев обяви, че на болницата в Ловеч ще бъде отпуснат безлихвен заем от МЗ за изпращане на заплатите на медизинския персонал. Въпреки уверенията на властта, медиците от болницата протестираха за поредна седмица.