Неделните протести на медиците в Ловеч продължават.

За четвърта поредна неделя медиците от болницата в Ловеч излизат на протест, съобщи БНР. Лекарите отново са подкрепени от местни жители на областния град.

Работещи в ловешката болница протестират по главен път София-Варна

Работещи в ловешката болница протестират по главен път София-Варна

Протестиращите са разочаровани от управляващите, не искат да умират по пътя за Плевен и Троян

На днешния протест медиците отново ще блокират движението по главния път София - Варна, в района на пътния възел за Абланица.

Блокадата ще продължи 1 час и се очаква да започне след 17 часа.

Недоволстващите медици настояват за повече яснота относно бъдещето на лечебното заведение, което е в тежко финансово състояние.

Припомняме, протестите на служители в болниците в Ловеч и Враца бяха чути от властта. На 16 май премиерът Бойко Борисов разпореди да се изплатят заплатите на лекарите от двете болници. Тогава Борисов заяви, че е възмутен от това, че лекари в двете областни болници са оставени без заплати от месец февруари. Премиерът поиска от здравния министър Кирил Ананиев първо да изплати заплатите на служителите и след това "... си правете реформите".

Премиерът разпореди лекарите в Ловеч и Враца да си получат заплатите

Премиерът разпореди лекарите в Ловеч и Враца да си получат заплатите

Не може, грехота е при толкова пари да има недоволни

На 21 май министър-председателя разпореди да се изработи механизъм, който да гарантира редовното изплащане на заплати на медиците и персонала в болниците във Враца и Ловеч. Премиерът нареди на Ананиев и финансовия министър Владислав Горанов да предложат такъв механизъм, въпреки наложените от кредиторите запори на лечебните заведения.

Горанов и Ананиев да измислят заплатите на медиците в Ловеч и Враца, настоя Борисов

Горанов и Ананиев да измислят заплатите на медиците в Ловеч и Враца, настоя Борисов

Министрите имат 2 дни да предложат на премиера механизъм

На 23 май Борисов отново коментира проблемите в болниците. Тогава той заяви: "Работата на държавата е да не допуска в двора на държавната болница да има частна болница и частната да печели и да е в много добро финансово състояние, а държавната да е губеща. Това не е работа нито на докторите, нито на сестрите, нито на санитарите - да се занимават с тази работа. Плащаме заплати на маса служби."

Премиерът също така увери, че служителите от болниците в Ловеч и Враца ще продължат да работят и заплатите ще се плащат и то навреме.

Въпреки всички тези обещания и нареждания на премиера, медиците продължават протестните си действия.

"Парите са обещани, към момента не са изплатени. Сдобихме се с още един кредитор", споделят недоволстващите.

Болниците в Ловеч и Враца ще работят и заплати ще се плащат навреме

Болниците в Ловеч и Враца ще работят и заплати ще се плащат навреме

Борисов иска министерство на здравеопазването да си прави реформите, не могат да са за сметка на лекари, санитари, сестри