Работещи в ловешката болница и жители на града блокираха за час движението по главен път София-Варна заради неясното бъдеще на болницата и опасността тя да бъде затворена, съобщава БНТ.

Във вторият си протест тази седмица, те настояват прокуратурата да осветли договорите, които са довели болницата до това състояние, както и да се търси отговорност от виновните.

Медици от Ловешката болница протестират заедно с гражданите

Медици от Ловешката болница протестират заедно с гражданите

Лекари, санитари и служители очакват яснота за бъдещето на болницата

"Бойко Борисов да дойде в Ловеч, да седне да на кръгла маса с лекари, с общественост, с общински съветници и да извадят оздравителен план, който да бъде обсъден с лекарите от болницата", коментира протестиращите пред БНР.

"Разочаровани сме просто от управляващите. Не може да се живее от тегло. Трябва да ни се чуят исканията. Не може да умираме по пътя за Плевен и за Троян. Да хванат престъпниците. В този град има малки деца, има възрастни хора. Ще легнем на пътя", обясняват лекари и жители.

По-рано днес, зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева, обясни, че няма да затварят болниците в Ловеч и Враца. По думите й, те "са приоритетни, те са областни болници и задължително трябва да продължат да съществуват - дали точно в този вид на този етап не мога да отговоря"

Няма да затварят болниците в Ловеч и Враца, успокоява Начева

Няма да затварят болниците в Ловеч и Враца, успокоява Начева

Националната здравна карта е "снимка" както на настоящите, така и на бъдещите намерения за инвестиции