Медици и работници в Ловешката болница подготвят пореден протест. Вече трета седмица те настояват за яснота за бъдещето на болницата и за изплащане на закъснелите им заплати. В понеделник няколкостотин души блокираха главния път София - Варна при пътен възел Абланица, съобщи БНР.

Очаква се от Министерството на здравеопазването да подновят преговорите си за вдигане на запора с ръководството на частната "Кардиолайф" в Ловеч, която е един от големите кредитори на държавната болница в града.

Над 3 хил. медицински сестри излизат на протест

Над 3 хил. медицински сестри излизат на протест

Негодуват срещу недостига на кадри, липсата на млади специалисти и ниските заплати

"Продължаваме с протестите, докато не ни чуят, докато хората не заработят нормално. Ние няма да се затворим, няма да им доставим това удоволствие, но ще продължаваме с протестите, за да им напомняме, че тук има болница, която се нуждае от тяхната помощ".
Това заяви изпълнителният директор на болницата д-р Анка Георгиева, която се надява държавата за предприемане на спешни мерки за спасяване на лечебното заведение.

Медиците от Ловешката болница продължават протестите си

Медиците от Ловешката болница продължават протестите си

Блокират главния път София-Варна в 17 часа

"Без финансиране от министерството болниците не могат да работят. Да се печели от здраве, да се очаква да се работи на печалба, просто е фантазия", заявяват служители на болницата.

Очаква се и по време на днешния си протест медиците да бъдат подкрепени и от жителите на града.

Януарските заплати през май ще получат работещите в Ловешката болница

Януарските заплати през май ще получат работещите в Ловешката болница

Протестите им продължават, медиците искат ясно бъдеще за лечебницата

Работещите в Окръжната болница в Ловеч искат да знаят какво ще е бъдещето на здравното заведение. Те работят втора година, без да получават редовно заплатите си. Някои отделения бяха закрити, защото лекарите напуснаха.

Медиците не са взимали заплати за месеците февруари, март и април. Обещанието беше да получат парите си още преди дни, но към момента няма яснота дали парите са изплатени на всички.

Декемврийски заплати за Великден за ловешката болница

Декемврийски заплати за Великден за ловешката болница

Няма пари за лекарства

Вчера лекарите и жителите на Ловеч затвориха за час пътя София-Варна в знак на протест.