След поредния протест на медиците от Ловешката болница, от Здравното министерство изпратиха съобщение до медиите, че до края на идната седмица ще бъдат изплатени възнагражденията на работещите в МБАЛ Ловеч.

Медиците от Ловеч и днес блокират пътя София-Варна

Медиците от Ловеч и днес блокират пътя София-Варна

Неделните протести на медиците в Ловеч продължават

От ведомството на Кирил Ананиев информират, че ще дадат безлихвен заем на болницата да плати заплатите на персонала. Така от Здравното министерство отговарят на многократно изказваните притеснения от представители от МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч, че няма яснота за бъдещето на болницата.

"В изпълнение на Решението на Правителството болницата ще получи 1 022 985 лв. безлихвена възмездна финансова помощ за разходи за персонал от февруари до април 2018 г. До края на идната седмица ще бъдат изплатени възнагражденията на персонала и по този начин ще се преодолее изоставането", пишат от здравно министерство.

Болниците в Ловеч и Враца ще работят и заплати ще се плащат навреме

Болниците в Ловеч и Враца ще работят и заплати ще се плащат навреме

Борисов иска министерство на здравеопазването да си прави реформите, не могат да са за сметка на лекари, санитари, сестри

В съобщението до медиите се казва, че "в инвестиционната програма на министерството са предвидени допълнително 175 хил. лв. за оборудване, което е предпоставка за подобряване дейността на водещи структури в болницата".

В разчетите на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) за дейност през април лечебното заведение е предвидено да изработи клинични пътеки и клинични процедури на стойност над 440 хил. лв. Потенциалът на болницата е да достигне приходи от здравна каса в размер на близо 532 хил. лв., се казва в информацията от МЗ.

Лекари в ловешката болница искат с техния наем да се купят лекарства

Лекари в ловешката болница искат с техния наем да се купят лекарства

Когато корабът потъна, господин министър, вие ни кажете какво да направим - да работим или да се давим, коментират медиците

Според здравните власти тези параметри гарантират оптимално реализиране на текущата дейност, разпределение на паричните потоци както за персонал, така и за консумативи и медикаменти, а и за погасяване на просрочени задължения, в рамките на възможностите на лечебното заведение.

Медици от ловешката болница блокираха пътя София – Варна

Медици от ловешката болница блокираха пътя София – Варна

Демонстрацията е срещу лошото финансово състояние

Министерството на здравеопазването, след трудни преговори, постигна споразумение за разсрочване на задълженията на лечебното заведение към основните кредитори. Най-големият кредитор е опростил лихвите и 300 хил. лв. от задълженията на болницата. Останалите са приели периоди на погашения, които позволяват оптимално реализиране дейността на МБАЛ.

Изброените факти и обстоятелства доказват, че многопрофилната болница със смесено държавно и общинско участие в капитала е приоритетна за държавата, за местната власт и е основен фактор за развитие на здравеопазването в област Ловеч.

Трета седмица медици от Ловешката болница протестират за заплатите си
Обновена

Трета седмица медици от Ловешката болница протестират за заплатите си

В Деня на Ловеч организират и протестно шествие за яснота ще има ли болница в града

Служителите на Кирил Ананиев информират, че са започнали анализ за причините, довели до настоящото финансово състояние на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов". Уверението е, че търсят подходящи механизми за реализиране на оздравителния план.
Той трябва да се изпълнява, така че да гарантира лечебната дейност и разпределението на паричните потоци както за лечение на пациентите, така и за осигуряване спокойствие и предвидимост в работата на персонала на областната болница.

Януарските заплати през май ще получат работещите в Ловешката болница

Януарските заплати през май ще получат работещите в Ловешката болница

Протестите им продължават, медиците искат ясно бъдеще за лечебницата