Протестиращите медици от Ловешката болница оградиха с жива верига хотел "Ловеч". Там бе планувано да е официалният коктейл по повод празника на Ловеч. Медиците се надяват да привлекат вниманието на присъстващите представители на властта към проблемите на лечебното заведение, съобщи БНР.

В протеста на медиците се включиха граждани на Ловеч, сред които майки с бебешки колички. Протестното им шествие е подкрепено и от таксиметровите шофьори.

Протестиращите започнаха със скандирания "Искаме си болницата" и "Оставка".

Трета седмица медиците от ловешката болница излизат на пореден протест заради неизплатени заплати. 11 май е празник на Ловеч, но медици, санитари и служители в болницата организират голямо протестно шествие заради неясното бъдеще на лечебното заведение.

Медици от Ловешката болница протестират заедно с гражданите

Медици от Ловешката болница протестират заедно с гражданите

Лекари, санитари и служители очакват яснота за бъдещето на болницата

Над 20 дни поред хората в бели престилки настояват държавата и останалите акционери на лечебното заведение да предприемат спешни мерки за спасяването му от закриване заради тежкото финансово състояние.

Януарските заплати през май ще получат работещите в Ловешката болница

Януарските заплати през май ще получат работещите в Ловешката болница

Протестите им продължават, медиците искат ясно бъдеще за лечебницата

Докато лекари и медицински сестри организират протестно шествие, от администрацията на града направиха тържествено шествие, което да почете светите братя Кирил и Методий. Празничната лития започна от катедралата Св. Св. Кирил и Методий с иконата на двамата съпокровители на Европа.

На тържествено заседание на общинския съвет със званието "Почетен гражданин" на Ловеч са удостоени писателят и драматург Константин Илиев, архитект Петко Еврев и посмъртно професор Беньо Цонев.