Изпълнителният директор на ИА "Медицински надзор" (ИАМН) Иванка Динева назначи извънредна проверка във връзка журналистическо разследване на GlasNews.bg. В него се разкрива как специализант-хирург подканва жени да им извърши гинекологичен преглед, макар и да няма правото на това.

Проверката започва днес - 16 април. От ИАМН уверяват, че министърът на здравеопазването и обществеността ще бъдат запознати с резултатите от проверката след приключването ѝ.

В случай, че констатираното е извън обхвата на ИАМН, то документите ще бъдат предоставени на компетентните органи и институции.

Според разследването става въпрос за д-р Артур Полшиков, който работи като хирург в държавната болница в Ямбол "Свети Панталеймон". Специализант е. 56-годишният лекар дава дежурства в Хирургичното отделение на болницата и в Спешното отделение.

По данни на медията същият лекар през 2020 г. е задържан от ГДБОП за огромно притежание и разпространение на детско порно. Освободен е от наказателна отговорност и е осъден да заплати само административна глоба.

Инвитро клиниките на вниманието на Медицински надзор

Инвитро клиниките на вниманието на Медицински надзор

Започва спешна проверка по случай със злоупотреба с генетичен материал