Изпълнителна агенция "Медицински надзор" не е установила нарушения при случая на починала родилка в Горна Оряховица. Това заяви на брифинг д-р Иван Иванов, управител на МБАЛ "Св.Иван Рилски" Горна Оряховица.

По думите му "Медицински надзор" е съставил доклад от 21 страница по случая. В него е описана цялата хронология, уточни той.

Заключението на експертите е, че действията на лекарския екип са изцяло съобразени с алгоритъма на клиничната пътека и медицинския стандарт по акушерство и гинекология, заяви Иван Иванов. Той допълни, че реанимационните мероприятия са били навременни и правилни и че пациентката е била транспортирана към лечебно заведение с цел да се спаси живота ѝ. Според него това, че детето се е родило и е в добро състояние говори красноречиво за действията на медиците.

По думите на юристконсулта на здравното заведение Касим Местан проверките по случая са инициирани, за да се установи дали е налице извършено престъпление, така наречената лекарска грешка. Той уточни, че проверката обхваща целия престой на родилката в лечебното заведение.

Родилка почина след секцио в Горна Оряховица

Родилка почина след секцио в Горна Оряховица

Бебето е в стабилно състояние