За да се предотврати колапсът на обществените системи и колапсът на цивилизационната норма, трябва да е ясно, че ще настъпи колапс в сектор Здравеопазване. За това предупреди психиатърът академик Дроздстой Стоянов в сутрешния блок на БНТ.

По думите му голяма част от хората са уморени, а други минават в протестно настроение. Няма как ограниченията, които в момента са наложени, да бъдат приети за новото нормално, освен със съучастието на медиите, коментира академикът. От биомедицинска гледна точка онова, което се случва, не е нормално и оттам идва реакцията на хората.

Обама зове младите да създадат "новото нормално" в САЩ

Обама зове младите да създадат "новото нормално" в САЩ

Той се включва в предизборната кампания на Джо Байдън

Той не е сигурен, доколко хората могат да филтрират значимата или незначимата информация. Дистанционното обучение вреди по два начина - загубата на социални компетенции и прекаленото използване на технологиите, отчете акад. Стоянов.

Другият проблем при децата е ограничаването и затварянето на детските градини. Това връща развитието на децата с няколко епохи назад. Индиректният ефект от спирането на малките детска от детска градина или ясла, блокира 30% от медицинския персонал здравни работници. "Блокирането на целия този човешки ресурс вкъщи е гранично с криминално престъпление", категоричен бе акад. Стоянов.

Той обясни, че се наблюдава разпад на нормалните функции, които са били закрепени повече от 200 години на съвременния човек. Този разпад е изключително тревожен сигнал, предупреди академик Стоянов и допълни, че една цивилизация, която е градена с години, да бъде срутена поради биомедицински мотиви е престъпно. Ако моделът на управление стане по-добър, имаме шанс да възвърнем и да възстановим взаимоотношенията си и цивилизационната норма в рамките на една година, какво ще стане е трудно обаче да се предскаже, посочи той.

Бил Гейтс: Светът трябва да се върне към нормалността до края на 2022 г.

Бил Гейтс: Светът трябва да се върне към нормалността до края на 2022 г.

Това е невероятна трагедия", посочва съоснователят на "Майкрософт"

"За мен изходът е в едно много по-балансирано и много по-премерено отношение към проблема оттук нататък", изтъкна още акад. Дроздстой Стоянов.

анкета

Трябва ли да има нов локдаун?

Виж резултати

Да, иначе ще ни трябват много черни чували 41.0%

Не, безсмислено е 28.0%

Локдаун обслужва само изборите 15.2%

Не се интересувам и няма да спазвам мерки 3.9%

Преценката е на здравните власти 12.0%