Бившият президент на САЩ Барак Обама се обърна към младите американци с думите, че тяхното поколение "може да бъде това, което създава новото нормално в Америка", съобщава Си Ен Ен. Той публикува във видеосъобщението си тази нощ, преди да се заеме с кампанията в подкрепа на номинирания от Демократическата партия Джо Байдън.

"Хей, всички, едно от най-вдъхновяващите неща тази година беше да видим толкова много млади американци да се организират, да протестират и да се борят за промяна", заяви Обама във видео, публикувано в профила му в Туитър.

Байдън: Тръмп е опасен за живота на американците

Байдън: Тръмп е опасен за живота на американците

Президентът на САЩ продължавал с митингите

"Вашето поколение може да бъде това, което създава новото нормално в Америка - по-справедливо, когато системата е еднаква за всички и дава възможност на всички. Можем да излезем от този момент по-силни от преди", посочва още бившият президент.

Посланието, насочено към младите гласоподаватели, идва в нощта, преди Обама да поеме кампанията на Байдън на финалната права преди изборите, започвайки с реч във Филаделфия тази вечер.

Очаква се, че присъединяването на Обама към предизборната кампания ще даде енергия на поддръжниците на демократите в последните седмици преди изборите, тъй като бившият президент остава сред най-популярните лица на Демократическата партия.

Във видеосъобщението си Обама заявява, че познава някогашния си партньор "по-добре от почти всеки друг". "Вярвам, че ще бъде страхотен президент. Той е различен", твърди бившият държавен глава.

Тръмп и Байдън враждуват заради темите на последния им ТВ дебат

Тръмп и Байдън враждуват заради темите на последния им ТВ дебат

Тръмп обвини организаторите, че помагат на Байдън