Министерски съвет прие Постановление за одобряване на промени по бюджета на Министерство на здравеопазването за 2024 г. Решението е взето във връзка с увеличаване на капитала на търговско дружество и проект на Решение на Министерския съвет за увеличаване на акционерното участие на държавата в капитала на "Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Пантелеймон" - Ямбол" АД, чрез парична вноска в размер на 3 859 000 лева.

Средствата от увеличението на капитала ще се разходват за индексиране на цената за изграждането на новия болничен блок на МБАЛ "Св. Пантелеймон" - Ямбол, съгласно Методика за изменение на цената на договор за обществена поръчка в резултат на инфлация, с цел завършване на новия комплекс към болницата.

Министерски съвет отпусна още 8 960 000 лв. през април за МБАЛ "Св. Пантелеймон" - Ямбол, с цел увеличаване капитала на болницата, по информация на БТА.

Припомняме отделно, изграждането на новата болница в Ямбол отнема над 40 години, като последно се очакваше тя да бъде завършена до 2022 г., но въпреки това и миналата година тя не беше готова. Строителна фирма от Несебър пое изграждането на комплекса за малко над 21 млн. лева.

МС одобри допълнителни 2,5 млн. лв. за бюджетите на общините за 2024 г.

МС одобри допълнителни 2,5 млн. лв. за бюджетите на общините за 2024 г.

Средствата са компенсиране на извършените от родителите, чиито деца не са приети в детска градина