22-годишната иракчанка, която почина вчера на път за болницата в Хасково, е починала в следствие на остра вирусна инфекция, повлияла на организма й фатално в условията на стрес. Тогава инфекцията протича изключително бързо.

При направената аутопсия не е установен конкретен причинител на инфекцията, но в момента се изчакват резултатите.

Шестимата й спътници, които също са приети в болницата в Хасково, са в стабилно състояние и не представляват опасност за останалите хора. В това увери Георги Гелов, в интервю за БиТиВи. 

Мигрантите продължват да бъдат под наблюдение.

Припомняме, вчера групата от 7 чужденци са заварени в микробуса, с който се придвижвали. Автомобилът е аварирал близо до село Баня, Нова Загора, когато в полицията е получен сигнал. След като са заловени, чужденците са заведени в лагера в Харманли, където на 22-годишната иракчанка й прилошало.

От районната прокуратура в Харманли съобщиха по-късно днес, че е образувано досъдебно производство по случая с починалата 22-годишна жена вчера. Очаква се заключението на съдебно-медицинската експертиза.

До този момент е установено, че починалата жена, с инициали Н.Х. е регистрирана като чужд гражданин в България предишния ден, 11 януари, в  Регистрационно-приемателен център за бежанци в с. Баня, общ. Нова Загора, и е получила синя карта за пребиваване у нас.