Въпреки липсата на личен лекар, жителите на Ахтопол ще бъдат ваксинирани от мобилен екип, съобщи bTV. Местните се притесняваха как ще получат ваксината при липсата на джипи.

Жителите на Варвара и Бродилово също ще бъдат посетени от мобилен екип днес.

"Това е началото на една кампания, която започнахме за доставки до трудно достъпните села. Във всяка община има населени места без лични лекари, с абсолютно всички кметове сме направили организация - общопрактикуващи лекари или нашите мобилни екипи ще извършат имунизация на желаещите граждани от тези места", обясни директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

От месец Ахтопол нямал медицинска помощ

От месец Ахтопол нямал медицинска помощ

От кметството обясняват, чепроблемът е в процес на решаване

Той обясни, че предварително се прави организация и се знае колко са желаещите за имунизация, преди да тръгне мобилният екип. Освен служители на РЗИ спешни медици също са част от въпросните подвижни ваксинационни пунктове.

В Ахтопол 24 души са изразили желание да получат доза, а в другите населени места са средно между 30 и 40. Д-р Паздеров посочи, че интересът към ваксините в областта е голям, имунизации се правят в 22 кабинета.

Той уточни, че през седмицата "зелените коридори" работят от следобяд и призова бургазлии да не се редят още от сутринта. Още един мобилен екип ще тръгне днес от РЗИ-Бургас. Той ще ваксинира служители в предприятия от района