Решенията за промяна във ваксинационната кампания в България се основават на качествени данни. Това заяви директорът на регионалния офис на СЗО за Европа Ханс Клуге при откриването на работна видеоконферентна среща за оптимизиране на ваксинационната кампания срещу COVID-19, инициирана от Министерството на здравеопазването.

Той поясни, че това се е случило след промяна в прилаганата имунизационна политика.

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов пък посочи, че според съвместно социологическо проучване на МЗ и СЗО от края на 2020 г. 38% от населението у нас не иска да се ваксинира.

Той представи визията на ведомството за ускоряване на имунизационното покритие и увери, че се прави всичко необходимо за промяна на натрупания скептицизъм в общественото относно ваксините срещу коронавирус.

AFP вижда аутсайдери на ЕС в българите заради антивакс дезинформация

AFP вижда аутсайдери на ЕС в българите заради антивакс дезинформация

Фабрики за тролове разпространяват съмнителни мнения в социални медии

От своя страна заместник министър-председателят по управление на европейските фондове Атанас Пеканов заяви, че правителството изпълнява всичките си ангажименти в борбата с COVID-19. Основното средство за справяне с инфекцията по негови думи е имунизацията.

Според д-р Томов сътрудничеството остава единственият правилен път в битката с пандемията. Докато всички не са в безопасност, никой не е в безопасност, категоричен бе той.

На срещата беше решено работата за повишаване на ваксиналното покритие срещу коронавируса в страната да продължи на оперативно ниво и в още по-тясно сътрудничество.

Politico след почивка в България: За ниската ваксинация обвинете бабите

Politico след почивка в България: За ниската ваксинация обвинете бабите

Не може да избягата от оживения политически дебат за правителвство в страната, но не правете като Доналд Ръмсфелд да предполагата, че "Стара Европа" е във Франция и Германия, тя е точно тук