Министерството на здравеопазването отлага решението си дали да предложи за одобрение от служебното правителство на проекта на "Търговска лига" за изграждане на частна многопрофилна детска болница в София. Решението трябваше да бъде внесено до края на октомври, но заради пропуски в подадените от инвеститора документи те са върнати за актуализиране, показва проверка на БНР.

Очаква се до края на тази седмица здравният министър д-р Асен Меджидиев да обяви обаче къде ще бъде построена държавната Национална детска болница.

Асен Меджидиев обеща терен за Детска болница

Асен Меджидиев обеща терен за Детска болница

МЗ няма пари и не може да се меси директно в остойностяването на труда на лекарите

В края на август притежаващата верига от болници компания "Търговска лига" внесе за разглеждане в министерството проект за частна детска болница "Мама и аз". Според документите тя ще се намира в столичния район "Изгрев", ще има над 400 легла, ще предлага спешна и интензивна грижа. Заради критики от водещи педиатри и неправителствени организации инвеститорът обяви, че болницата няма да е национална и не застрашава държавния проект.

Служебното МЗ твърдо държи да се строи нова детска болница

Служебното МЗ твърдо държи да се строи нова детска болница

Утре ще има среща за ускоряване на одобряването на подходящ терен

В началото на октомври от здравното министерство обясниха, че процедурата по проверка на документите за нова болница е в ход и до края на месеца трябва да бъде внесено за одобрение в Министерски съвет предложение за създаването на такова лечебно заведение. Забавянето е заради пропуски в документите, като инвеститорът е уведомен за тях още в края на септември. Не става ясно в какъв срок трябва да бъдат изчистени те и за кога се отлага решението на министерството дали да внесе проекта в МС.

Каква да е „табелката“ на националната детска болница – частна или държавна

Каква да е „табелката“ на националната детска болница – частна или държавна

И докато държавата се мотае с работни групи, а нишата стои празна, не е чудно, че се е появил желаещ да я запълни. Даже е чудно, че това става едва сега