В софийската болница за спешно лечение "Пирогов" не се поддържат налични екипи, които да се отзовават на сигнали за инциденти в района в непосредствена близост до сградата на болницата. 

Това се казва в становище на директора на болницата проф. Асен Балтов по повод инцидент от 19 септември, като в него той се позовава на наредбата на лечебното заведение.

Тогава пострадал човек е бил намерен на кръстовището на булевардите "Цар Борис III" и "Пенчо Славейков", което се намира на няколко метра от "Пирогов", но оттам не е бил изпратен екип на място.

Съгласно Наредба 25 за оказване на спешна медицинска помощ Центровете за спешна медицинска помощ оказвали спешна медицинска помощ на мястото на инцидента и по време на транспорт. Дежурният екип в Центровете за спешна медицинска помощ единствено можел да търси помощ за диагностика и лечение на спешно болен пациент от дежурния лекар или специалист на държавно или общинско лечебно заведение за болнична помощ. Екипът на ЦСМП предлага пациентите за спешна хоспитализация в болнично лечебно заведение.

Що се отнася до състоянието на въпросния пациент, той е на лечение в Реанимационното отделение на Клиника по неврохирургия. Човекът е с черепно-мозъчна травма. Към момента е контактен, адекватен и остава на лечение в Клиниката по неврохирургия.