Учениците от бургаската английска гимназия, за които бе съобщено, че са натровени в Пловдив, може би са препили. В повече от 10 от стаите в пловдивския хотел, освободени преди около час от учениците, са намерени бутилки от твърд алкохол. Само от една камериерките е изнесла 5 празни еднолитрови бутилки от уиски и от водка, съобщи Флагман.бг, позовавайки се на ръководството на хотела.

"Голяма част от децата снощи не искали да вечерят и обяснявали, че им е лошо. Извикали сме медици от частна клиника, които да ги прегледат и да им вземат проби за изолиране на заразата, но те са отказали, защото са употребили алкохол", съобщиха от хотела.

Към момента няма данни за хранително натравяне, но окончателните резултати ще излязат до няколко дни, съобщава регионалното издание.

"Основните притеснения на медицинското лице са, че учениците са яли суши в ресторант, а знаете колко е опасна суровата риба. И родителите се съгласиха, че това не е най-подходящата храна за децата", коментираха компетентни лица от Агенцията по безопасност на храните.

Ако бяха се натровили на територията на хотела, от 120-те деца с оплаквания щяха да са много повече, твърдят инспекторите. В тежко състояние - с повръщане и разстройство са били според родителите 20 деца, а според директорката на гимназията Милена Андонова - само 10 ученици.

В ресторанта на хотела, където са били настанени екскурзиантите от Бургас, вечерята е била мешана скара и свежи салати. Половината от учениците изобщо не са отишли да вечерят там.

"Всички продукти бяха непокътнати до момента, в който дойде проверката, съдействаме на инспекторите и очакваме резултатите, защото не смятаме, че имаме вина", уверяват от хотела.

100 ученици от бургаска гимназия се натровили в Пловдив

100 ученици от бургаска гимназия се натровили в Пловдив

Проверяват ресторанта на хотела, в който са отседнали децата

Припомняме, по първоначална информация, ученици от Бургаската английска гимназия са отишли на екскурзия в Пловдив и са се натровили.