Назначиха нов директор на столичната УМБАЛ "Св. Иван Рилски". Д-р Николай Стоилов ще изпълнява временно длъжността, съобщават от здравното министерство.

До назначението се стигна, след като досегашният управител на болницата д-р Дечо Дечев отказа договора му да бъде удължен до провеждането на конкурс.

Николай Стоилов е част от екипа на Клиниката по ревматология към УМБАЛ "Св. Иван Рилски" от 2011 г. Той притежава магистратури по здравен мениджмънт и по оценка на здравни технологии с фармакоикономика.

На 9 май Министерството на здравеопазването обяви конкурс за избор на членове на органи за управление - съвет на директорите на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" ЕАД, гр. София. Срокът за подаване на документите за участие в конкурса е до 10.06.2024 г.

От министерството посочват, че конкурсът ще се проведе на три етапа - проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания и критериите за подбор; оценяване на изготвена и представена от кандидатите концепция за развитие на предприятието и събеседване с кандидатите (интервю).

Медици натискат с протест Дечо Дечев да им остане шеф, здравният министър не прие оставката му
Обновена

Медици натискат с протест Дечо Дечев да им остане шеф, здравният министър не прие оставката му

МЗ и ръководството на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" ще решават проблемите на болницата