Д-р Петко Стефановски заема поста заместник-министър на здравеопазването. Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Д-р Петко Стефановски е възпитаник на Медицински университет -Плевен, завършил е "Медицина", Спешна медицина" и "Обществено здраве и здравен мениджмънт". Придобива научна степен доктор по медицина с научна специалност "Анестезиология и интензивно лечение". От 2014 година е част от преподавателския състав на катедрата по Анестезиология и интензивно лечение към Медицинския университет - Плевен. Д-р Стефановски е бил дългогодишен ръководител на "Спешно отделение" в Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Георги Странски" в град Плевен.

Новият заместник-министър на здравеопазването има множество участия и получени награди от национални и международни научни конференции. Автор е на голям брой научни публикации и монографии.

Припомняме, че че през септември премиерът акад. Николай Денков уволни Бойко Пенков от поста заместник-министър на здравеопазването.

Уволнението на Бойко Пенков щяло да ускори промени в здравеопазването

Уволнението на Бойко Пенков щяло да ускори промени в здравеопазването

От гледна точка на премиера реформата в здравеопазването не върви с достатъчно добри темпове