Не се налага хоспитализирането на заразени с COVID-19 в социалния дом в с. Гара Орешец, след като пациентите нямат симптоми.

Това е отговорът на РЗИ относно настояването на Община Димово домуващите възрастни хора с потвърдени проби да бъдат извозени от социалното учреждение, съобщи bTV.

1387 са случаите на коронавирус у нас

1387 са случаите на коронавирус у нас

301 българи се намират в болница, от тях 39 са в интензивно отделение

Kметът на общината изрази възмущението си, че в момента в сградата живеят едновременно заразени и незаразени. Разликата е, че се намират на различни етажи, но за всички тях се грижи един персонал, коментира Светослав Славчев.

На сутрешния брифинг главният държавен здравен експерт доц. Ангел Кунчев опроверга това твърдение: "Определено не е един и същ персонал - хората, които са показали положителен резултат, не работят с така наречените "здрави".

11 новозаразени с COVID-19 в дома за стари хора във Видин

11 новозаразени с COVID-19 в дома за стари хора във Видин

Общият брой на заразените в

По думите му всъщност в дома болни няма - има заразени и заразоносители. Те са чисто пространствено отделени и чисто като техническо обслужване - има хора, които работят само с тях и не се смесва начинът на работа в двата етажа, категоричен е Кунчев.

От трите положителни проби на персонала, две са на медицински сестри. В момента за всички настанени в социалното заведение се грижи само една.

Персоналът в дома е общо 16 души. Сега за настанените там 21 възрастни се грижат само шестима. Останалите седем са "в резерва" - в случай, че има нови положителни проби. А общият брой на заразените в социалното заведение е 15 - трима души са от персонала, а останалите са домуващи.

Дом за възрастни хора във Видинско под карантина заради коронавирус

Дом за възрастни хора във Видинско под карантина заради коронавирус

Има четири потвърдени случая