Българските лекари са на ръба на своите сили, за да могат да се борят с това чудо, което ни дойде на главата. Това заяви заместник-председателят на БЛС Николай Брънзалов пред БНТ.

Не може да се вкарва допълнително напрежение в системата на здравеопазването по време на пандемията. Не БЛС е причината да не може да се разбере с НЗОК. Този, който създава напрежение, той трябва да си поеме отговорност, настоя Брънзалов и посочи, че за него е абсолютно невъзможно да се преговаря с това ръководство на НЗОК. Според него цената на ковид пътеката трябва да се увеличи.

Миндов: Няма смисъл от локдаун,  85% не вярват, че съществува вирус

Миндов: Няма смисъл от локдаун, 85% не вярват, че съществува вирус

За това, че някой не иска да спазва мерките и да се ваксинира, не е виновен министърът, смята председателят на софийското сдружение на общопрактикуващите лекари

Припомняме, че от две седмици се развива спор между БЛС и Българския фармацевтичен съюз от една страна и НЗОК от друга. Вчера от двете организации дори се обидиха, че на насрочена среща са оставили техни представители да чакат извън сградата на касата. За днес е насрочена пресконференция, на която лекарите и фармацевтите ще обяснят проблема.

Брънзалов като гледа картата колко е червена, не знае откъде да се вземат лекари и накъде да бъдат насочени. С това се разполагаме и с това се опитваме да се борим с пандемията.

Той изтъкна, че пилот на ковид кризата не може да няма, но колко са правилни или не решенията, ще стане ясно на по-късен етап. Дано тези, които ръководят пандемията, да я ръководят добре, но ако не знаят, да се допитат до тези, които могат да изразят конструктивното си мнение, каза още той.

Ситуацията е критична, Кацаров и медици зоват за национална мобилизация

Ситуацията е критична, Кацаров и медици зоват за национална мобилизация

Носете проклетите маски, стойте на дистанция и се ваксинирайте, поиска Стойчо Кацаров