Изненадан съм от безотговорното поведение на един лекар, ръководител на звено, който твърди, че единствено той разбира от бъбречно-трансплантирани пациенти у нас.

Така директорът на Александровска болница проф. Борис Богов коментира на пресконференция подадената оставка на началника на клиниката по нефрология и трансплантации в Александровска болница професор Емил Паскалев.

Припомняме, вчера се проведе протест на пациенти с бъбречни трансплантации пред Александровска болница, след като стана ясно, че единственият диспансер за бъбречно трансплантирани в страната ще бъде превърнат в Covid отделение.

Според директора на Александровска болница абдикацията на ръководителя на клиниката е изключително безотговорно поведение, и не е отношение на човек, който твърди че се грижи за своите пациенти, а претенции.

По думите му не е вярна информацията, която се представя от проф. Паскалев, че единствено трансплантираните пациенти трябва да бъдат обгрижвани по специален начин. "Това е акт не на лекар, който е положил Хипократоквата клетва, но на човек с претенции, че обича пациентите си, да ги поставя в един такъв момент", каза още проф. Богов.

Пациенти с бъбречни трансплантации на протест пред Александровска болница

Пациенти с бъбречни трансплантации на протест пред Александровска болница

Те искат алтернатива

Подадените вчера оставки не са разписани и на този етап не са приети. Ръководството на болницата ще се възползва от законовия седемдневен срок за отговор.

Държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че не познава проф. Паскалев и не е имал вземане - даване с него. Едно пребазиране създава много неприятности, но в ситуацията, в която се намираме, става навсякъде, призна доц. Кунчев.

"Малко ми изглежда спорът детински, като мерене на сили и ще ходим да плачем как пациентите няма да бъдат обслужвани. Няма нужда от всичко това, което да натоварва колегите и няма да има пациент, който да не бъде обслужен", категоричен бе доц. Кунчев.

Той призова емоциите да останат настрани, проблемът с коронавируса да бъде разрешен и отново нещата да си дойдат по местата.

Александровска болница няма свободни легла за COVID-19

Александровска болница няма свободни легла за COVID-19

Вълната е отпушена, няма какво да се направи