Отменена е грипната епидемия на територията на Област Добрич, съобщи БНТ. Това стана със заповед на директора на РЗИ-Добрич. 

От здравната инспекция посочват, че през последната седмица в Добрич намалява интензитетът на регистрираната заболяемост от остри респираторни заболявания (ОРЗ).

По данни на лечебните заведения е намалял потокът на прегледаните и хоспитализираните пациенти с ОРЗ и грип. По данни на РУО - Добрич средно 7% са отсъстващите ученици от учебни занятия в училищата в областта.

Със заповедта за отмяна на грипната епидемия допълнително е разпоредено: лечебните заведения за болнична помощ в областта да продължат предоставянето в РЗИ-Добрич на обобщена седмична информация за хоспитализирани и починали от ОРЗ, грип и усложнения след преболедуване.

На медицинските специалисти от детските заведения: да спазват Наредбите за здравните изисквания към детските градини и детските ясли и да провеждат ефективно ежедневно наблюдение и контрол на здравословното състояние на децата, съгласно изискванията.