Запазването на маските е част от параноята. Това заяви пред bTV проф. Андрей Чорбанов по повод отпадането на извънредната епидемична обстановка.

Според него съставът на НОЩ не е бил адекватен.

Смъртността от COVID-19, по мнението му, е комплекс от фактори. Част е ниският социален статус на хората и недобрата организация на здравеопазването. От години водим класациите по смъртност, смята Чорбанов.

COVID-19 направил видими проблемите в здравеопазването. Всички уязвими хора пострадаха, обясни депутатът от ИТН. Според него зеленият сертификат не е спирал разпространението на вируса.

МЗ се сбогува с COVID пандемията с препоръка за маски, дистанция и миене на ръце

МЗ се сбогува с COVID пандемията с препоръка за маски, дистанция и миене на ръце

Време е за следващата крачка след 13 март 2020 г.

Д-р Александър Симидчиев пък изтъкна, че общественото здраве изисква противоепидемични мерки. Този вирус предизвика пандемия, изтъкна той. Почти 6 милиона души са загинали в следствие на коронавируса. Мерките бяха нещото, което можеше да ограничи смъртността, убеден е народният представител от ДБ.

Смъртността е по-ниска при ваксинираните, отколкото при неваксинираните, отново каза Симидчиев.

Носенето на маски е личен знак, но с обществено здравен ефект, по мнението му. Зеленият сертификат довел до ръст на ваксинацията и намалил смъртността според депутата. Зеленият сертификат спаси животи, категоричен бе Симидчиев.

Край на извънредната епидемична обстановка у нас

Край на извънредната епидемична обстановка у нас

Това ще бъде факт от 1 април