Здравните власти във Варна са карантинирали през април погрешка жена, приета в болница заради проблем с бъбреците. Медицинска сестра подала грешна информация, че жената е с положителен бърз тест за коронавирус, предаде "Нова".

Случаят с 36-годишната жена от Горна Оряховица се е разиграл в Университетска болница "Св. Марина". Младата жена постъпва с висока температура и запушване на бъбреците. Диагностицирана е с антигенен тест и с PCR тест, че няма COVID-19 и може да постъпи, но въпреки това медицинска сестра от болницата подава в информационната система, че жената е с коронавирус и тя е карантинирана.

Жената подозира, че съмненията на медицинската сестра са били породени от факта, че тя идва с висока температура заради бъбречната инфекция. "Не всеки с 39 градуса температура е с COVID-19. Гледаха ме като прокажена", допълва Николова.

В крайна сметка тя постъпва в друга болница. Докато лекува бъбреците си, получава обаждане "Казаха ми, че съм с положителен тест и съм поставени под карантина. Бях в пълен шок", разказва жената.