67-годишен мъж от Кюстендил (с COVID-19) е починал тази сутрин в районната болница в града, съобщиха от Областния кризисен щаб, цитирани от БНР. Според статистиката, жертвите на епидемията от март досега за града са 18, а за региона - 23.

Според главния лекар на Кюстендилската болница д-р Александър Величков в региона броят на заразените е по-висок в сравнение с другите региони в страната. "Общо взето, тези, които бяха по-здрави, ние ги изписахме. Останалите са най-тежко болните", каза д-р Величков.

За изминалите 24 часа има 13 души с положителни проби за Covid-19 за областта. В община Дупница са осем души, в Сапарева баня - трима и в Кюстендил - двама, съобщават от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

Д-р Георги Миндов: Десетки и стотици хора ходят с COVID-19 между нас

Д-р Георги Миндов: Десетки и стотици хора ходят с COVID-19 между нас

На протестите викайте с маска, съветва председателят на Сдружението на личните лекари

В Covid отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани 11 пациента. От тях няма тежки случаи. Хоспитализирани в Covid отделението на МБАЛ "Д-р Никола Василиев" в Кюстендил са 7 лица. От тях трима са в много тежко състояние. 13-годишният младеж, настанен в Covid-отделението на болницата преди няколко дни, е в добро общо състояние.

Случай на COVID-19 в Община Сандански

Случай на COVID-19 в Община Сандански

Заразен е служител, контактните се тестват