"Благодарение на ваксините, ще бъдат спасени милиарди хора. Сигурен съм, че на пазара ще излязат няколко вида ваксини". Това заяви пред Нова телевизия кардиологът проф. Иво Петров.

Той бе категоричен, че ползите от ваксините са много повече от рисковете, които поставянето им крие. Според професора медиците трябва да се ваксинират, защото това би било отговорното поведение.

"Общият брой на излекуваните и получили някакъв имунитет плюс ваксинираните ще прекъсне веригата на заразата", отбеляза кардиологът.

Той е убеден, че нито един регулаторен орган няма да позволи до хората да стигне ваксина, която застрашава здравето и живота им.

Ваксината идва, няма място за страх, уверява Ангелов

Ваксината идва, няма място за страх, уверява Ангелов

Между Коледа и Нова година провеждат мащабна информационна кампания

Проф. Петров коментира и медикаментите, които се използват при лечението на COVID-19. И подчерта, че профилактичното пиене на лекарства крие рискове.

Няколко медикамента с доказано антивирусно действие помагат - сред тях са и "Ремдесевир", и "Ивермектин". Вече познати лекарства, приложени в точния момент, помагат срещу коронавируса. Все още обаче няма точен протокол", каза кардиологът.

Според него, в отминаващата трудна година, всички, включително и медиците, са научили много. "Изживяваме един катарзис. И въпреки многото негативи, ще излезем по-силни, особено откъм наука и знания", заключи професорът.

Ваксините предпазвали и срещу новия щам на COVID-19

Ваксините предпазвали и срещу новия щам на COVID-19

Проф. Илко Гетов е категоричен, че ваксината няма как да промени генетичния ни код