"Ако може да се обучават и по 20 военни лекари, защото светът е много тежък, виждате какви чудеса стават и когато си има и пагон, освен знанията, всичко е по-бързо и дисциплинирано". Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриване на клиниката по нефрология в столичната Военномедицинска болница, информираха от ВМА.

Идеята на ръководството на ВМА за създаване на Военномедицински университет също получи подкрепата на правителството, се казва лаконично в съобщението.

Запушихме пробойните, без да намаляваме качеството, докладва ВМА

Запушихме пробойните, без да намаляваме качеството, докладва ВМА

На Общото събрание на ВМА присъства и сръбска делегация

Премиерът поздрави присъстващите медици с Деня на будителите , визирайки тенденцията в болницата да се подготвят млади кадри. "Освен че лекувате, вие и обучавате. По-точната дума е светци, защото като ги лекувате и ги връщате на семействата им, е голямо геройство всеки ден. Живи и здрави да сте", пожела министър-председателят Бойко Борисов.

Военният министър Николай Ненчев припомняйки си наставленията на министър-председателя Бойко Борисов да не се хвали, започна изказването си, че няма как да подмине някои факти.

"Болницата имаше над 230 милиона дълг, сега са под 30 милиона в резултат на вашите общи усилия. Щастлив съм, че изпълних всичките си ангажименти и обещания към вас, мога спокойно да ви гледам в очите и ще продължа да го правя. Много успехи, здраве, надежда и вяра в утрешния ден", пожела министърът.

Плащаме за карта, ако откажем пръстов отпечатък за лечение в болница

Плащаме за карта, ако откажем пръстов отпечатък за лечение в болница

Към момента около стотина пациенти са отказали

На тържественото откриване на Клиниката по нефрология и на обновената Аула присъства и ръководството на община Босилеград. От години медицинските специалисти на ВМА преглеждат безплатно нашите сънародници оттам. В знак на признателност, всяка година там организират Ден на благодарността.

Обвиниха бившия шеф на ВМА ген. Стоян Тонев и д-р Мирослава Кадурина
Обновена

Обвиниха бившия шеф на ВМА ген. Стоян Тонев и д-р Мирослава Кадурина

Присвоили над 6 млн. лева, сега са с парична гаранция от по 10 хил. лева

Благодаря ви, братя и сестри. Благодаря на генерал Петров, на премира Борисов, който още като кмет на София ни насочи към ВМА и оттогава стотици хора се лекуват тук, благодари кметът на община Босилеград Владимир Захариев.