Масовият протест след влизането на прокуратурата в президентството може да се превърне в генератор за COVID-19. За това предупреди депутатът от ДПС Хасан Адемов пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи бумът на заразените се дължи на разхлабването на ограниченията.

Адемов призна, че е трудно да се намери балансът между рестриктивните мерки и мерките за нормалното функциониране на икономиката. Нещата били динамични не само у нас, а и по света.

Вирусът не е променил своетo поведение, има промяна в поведението на българските граждани, то е продиктувано от разхлабването на мерките, отбеляза депутатът и посочи, че заразените са предимно хора, които са били на балове или стадиони.

Той подчерта, че протестите са организирани и трябва да бъдат контролирани от този, който разрешава протеста, в случая - Столичната община.

Адемов предупреди, че събирането на много хора на едно място е предпоставка за увеличаване на заразените.

"Протестът е срещу управляващите и модела на управление. Хората със своите аргументи заявяват волята си за промени, но здравето е по-важно и не бива да се допуска протестите да станат генератор на COVID-19", отбеляза Адемов, който също преболедува коронавируса.

Депутатът обясни, че при него лечението не се е различавало от това на всички останали - антиботично с хидроксихлорохин.