Изписаха от болницата депутатът от ДПС Хасан Адемов, който беше диагностициран с коронавирус, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на публикация на депутата във "фейсбук".

Той е поставен под домашна карантина.

В социалната мрежа Адемов благодари на лекарите и хората, които са го подкрепили.

Искам специално да благодаря на лекарите, професионалистите по здравни грижи, санитарите от Клиниката по инфекциозни болести към ВМА за усилията, които положиха за моето възстановяване. Благодаря на всички колеги, приятели, познати и непознати за моралната подкрепа, написа депутатът.

Депутат и председателят на ПГ на ГЕРБ с положителна проба за коронавирус

Депутат и председателят на ПГ на ГЕРБ с положителна проба за коронавирус

Те ще се подложат на доброволна карантина за 28 дни

Припомняме, че на 1 април стана ясно, че депутатът от ДПС и бивш министър на социалната политика Хасан Адемов е с положителна проба за коронавирус.

След това започна и масовото тестване на депутатите. Ден по-късно беше съобщено, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и депутатът Даниела Малешкова  също са дали положителни проби за коронавирус. Към момента те са под доброволна карантина от 28 дни. 

При тестването на депутатите лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че парламентът трябва да намери начин да работи. По думите й тогава мерките, които правителството е взело са хаотични и са объркали хората. 

Депутатът Хасан Адемов е с положителен тест за коронавирус

Депутатът Хасан Адемов е с положителен тест за коронавирус

Той е първият политик заразен от COVID-19 в България