Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и депутатът Даниела Малешкова дадоха положителни проби за коронавирус.

От пресцентъра на партията съобщават, че те са в добро състояние и нямат никакви оплаквания. Те са информирали семействата си и ще се подложат на доброволна карантина за 28 дни в домовете си.

Двете няма да участват в предстоящите заседания както на парламентарните комисии, така и в пленарните заседания.

Отрицателни са двете съмнителни проби на депутати за коронавирус

Отрицателни са двете съмнителни проби на депутати за коронавирус

Те бяха тествани във ВМА и в "Софиямед"

"За съжаление днес ми бе потвърдена положителна проба за коронавирус. Това налага следващите 28 дни да остана под карантина в дома си. Чувствам се добре, нямам никакви симптоми на заболяването. Ще бъда на разположение на моите пациенти и ще ги консултирам по телефона. В лекарския кабинет, където е практиката ми, ще бъда замествана от колеги. През последната седмица, когато съм преглеждала пациенти, съм спазвала всички противоепидемични правила и няма риск да съм ги заразила. Моля ви, пазете се!", написа самата Дариткова във Фейсбук.

Пред bTV, председателят на парламента Цвета Караянчева потвърди новината за положителните проби, както и мерките, които се взимат за работата на депутатите. Днес предстои гласуването на искането за удължаване на извънредното положение до 13 май. За целта, депутатите ще бъдат пропускани да гласуват така, че да не се струпват много хора на едно място.

В отговор на въпрос за увеличението на депутатските заплати, Караянчева потвърди, че предстои актуализация от 1 май. Тя обаче посочи, че призивите за замразяване на възнагражденията са неоснователни, защото в момента парите са на база по-висока ставка, отколкото биха били от май.

Според нея по-правилното е да се дарява една трета от размера на заплатата. Това обаче отприщи гневни реакции в социалните мрежи и дори призиви за оставка.

Припомняме, вчера стана ясно, че Хасан Адемов от ДПС е заразен с коронавирус. По тази причина всички народни представители бяха изследвани.

Тази сутрин председателят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски обяви, че пробите на двама депутати са съмнителни. Впоследствие се оказа, че те са отрицателни.

Депутатът Хасан Адемов е с положителен тест за коронавирус

Депутатът Хасан Адемов е с положителен тест за коронавирус

Той е първият политик заразен от COVID-19 в България

457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб към 16.40 днес. Тази сутрин бе обявено, че новата област с установен случай е Видин

179 са лицата с потвърден коронавирус, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 18 от тях са в интензивни структуриБроят на починалите е десет. Оздравели и изписани след болнично лечение са 25.

Снимка 474054

Източник: news.bg