Депутатите от ГЕРБ ще даряват 1/3 от своите месечни заплати за различни дейности в своите избирателни райони, съобщават от пресцентъра на партията.

Дарените средства ще бъдат насочени както за ограничаване на разпространението на коронавируса, така и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата.

От ГЕРБ призовават народните представители от останалите партии в парламента също да се включат в кампанията по даряване на средства за борба с вируса.

Ние вярваме, че в такива тежки моменти народните избраници трябва да дадат личен пример и да загърбят своите политически предпочитания и конфликти, заявяват от ГЕРБ.

Те напомнят, че за седмица са дарили 200 000 лв. за борба с коронавируса, като 100 000 лв. от тях са били събрани от месечните възнаграждения на депутатите и са били преведени на разкритата от Министерството на здравеопазването дарителска сметка за подпомагане дейността на лечебните заведения в условия на извънредна ситуация. Отново на тази сметка са били преведени и 100 000 лв. от държавната субсидия на партията.

Припомняме, по-рано днес от АБВ призоваха президента и управляващите да ограничат заплатите си до 1000 лв., вместо да правят "показни дарения".

АБВ към президента и управляващите: Не правете дарения, намалете си заплатите

АБВ към президента и управляващите: Не правете дарения, намалете си заплатите

Възнаграждения до 1000 лв. до края на извънредното положение