Солидарността не се въвежда със закон. За да се обединят българите, е необходимо те да видят, че техните лидери разбират проблемите и правят всичко възможно всеки да бъде защитен. Това заявяват от партия АБВ в своя официална позиция.

По тази причина те настояват правителството да предложи, а парламентът да утвърди мерки, които да дадат увереност на всеки български гражданин и фирма, че могат да намерят подкрепа в трудните времена.

Освен това от АБВ предлагат президентът, народните представители, министрите и техните политически кабинети да ограничат заплатите си до 1000 лева до края на извънредното положение. Те искат мярката да се отнася и за ръководителите на държавните фирми, на агенциите и другите структури на правителството.

Друго от предложенията им е да се отмени получаването на ДМС от служителите в администрацията поне за първите три тримесечия на годината.

Определиха как ще се разпределят даренията за борбата срещу коронавируса

Определиха как ще се разпределят даренията за борбата срещу коронавируса

Здравното министерство ще информира Националния оперативен щаб за постъпилите средства

От АБВ настояват правителството да изработи механизъм, с който фирмите, които получават помощ с публични средства, не разпределят дивиденти за 2019 и 2020 г. и доброволно ограничат заплатите на техните ръководители;

Средствата, спестени благодарение на въпросните мерки, да се акумулират във фонд, с който да се подпомага борбата с коронавируса, предлагат още от партията.

Те изразяват и готовност да предложат облагане на най-богатите с еднократен данък "Солидарност", както това се обсъжда в държави като Германия. Според тях обаче най-напред политиците трябва да дадат пример. Подобно действие на политиците ще бъде много по-полезно от показните дарения, които вместо да бъдат анонимни и от съпричастност, се съобщават като рекламни текстове в близки до властта медии, категорични са от АБВ.

От своя страна от партия "Възраждане" настояват за оставката на кабинета Борисов 3 и разпускане на Народното събрание.

Освен това те предлагат всички депутати и министри да дарят заплатите си.

Прокурорите искат единна национална кампания за дарения заради коронавируса

Прокурорите искат единна национална кампания за дарения заради коронавируса

Предлагат създаване на единни телефонен номер и банкова сметка

От "Възраждане" призовават и за единни критерии при тестването на депутатите за коронавирус и останалите граждани. "За депутатите, в контакт със заболял, тестове се намериха веднага, а за българските граждани има ли такива?", питат от партията и настояват законодателството, което се прилага към гражданите по време на карантина, да се приложи равнозначно и за българските депутати.

Припомняме, само преди дни на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов беше повдигнато обвинение за всяване на смут заради негови заблуждаващи твърдения относно ситуацията у нас заради коронавируса.

Дончев: Държавата не може да плати наема и заплатата на всеки

Дончев: Държавата не може да плати наема и заплатата на всеки

По думите му не искат масови фалити и мислят за работника