Софийска районна прокуратура се самосезира по повод изявления на лидера на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов.

Според прокуратурата те будят неоснователна тревога у гражданите в условията на обявеното на територията на страната извънредно положение във връзка с пандемията от коронавирус Covid-19.

В телевизионно предаване Костадинов твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са "пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите". Освен това лицето е изказало заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси". Прокуратурата цитира и думите на Костадинов: "Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено".

В тази връзка Костадин Костадинов е привлечен към наказателна отговорност, като му е определена парична гаранция в размер на 20 000 лева. Разследването по случая продължава.

Отново протест на "Възраждане" в центъра на София

Отново протест на "Възраждане" в центъра на София

Протестиращи има и пред сградата на община Варна

В позиция до медиите от "Възраждане" по-рано през деня заявиха, че това е политическа репресия. "Управляващите се опитват да обезверят българина, като нападат водачите му. Срещу ръководството на "Възраждане" е планирана атака от страна на властта, която използва всички налични лостове, за да нанася политически репресии, пишат от "Възраждане".

Костадин Костадинов е бил принуден от управляващите, в условия на карантина, да премине цялата страна, за да се яви на разпит и поради спешната нужда на властта, да му повдигне обвинения. Водещият и редактора на предаването по "Евроком" също били призовани и разпитани.

От партията уточняват, че в събота ГДБОП е призовал на разпит и организационния секретар на "Възраждане" Николай Дренчев заради статус във фейсбук. Припомняме, че от ПП "Възраждане" бяха инициаторите и на протест пред МРРБ, на който се стигна до сблъсъци с полицията.

"Възраждане" иска оставката на Борисов за цялостно творчество
Обновена

"Възраждане" иска оставката на Борисов за цялостно творчество

Протестиращи негодуват срещу приемането на СЕТА и въвеждане на еврото