Стотици протестиращи се събраха на протест пред сградата на Народното събрание в София. Три кордона от полицейски служители и представители на Жандармерията пазят законодателната институция от набезите на протестиращите.

С освирквания, патриотична музика и развяване на българското знаме демонстрантите настояват за оставка на правителството. Освен това протестиращите негодуват против приемането на СЕТА и въвеждане на еврото.

Снимка 465594

Източник: БГНЕС

Те издигнаха и плакати с надписи "Оставка, съд и затвор", "Крадлива сган", "Оставка на Борисов за цялостно творчество" и други.

В района около сградата на Народното събрание, храм-паметника "Свети Александър Невски" и Министерския съвет полицейското присъствие е засилено.

Протестът се организира от ПП "Възраждане".

По-късно протестиращите отидоха по жълтите павета и до Министерския съвет и обратно, а след това затвориха движението на "Орлов мост" и Ректората.

По тази причина е въведена реорганизация на движението - автобусите в посока "Младост" и "Дружба" са отклонени през бул."Драган Цанков", ТВ кула, "Цариградско шосе", а тролейбусите по линии 4, 5, 8 и 11 и автобус 280, 306, 84 и 184 ще въртят преди "Орлов мост". 

Снимка 465592

Източник: БГНЕС

МВР съблюдава мирното протичане на протестите. Това каза вътрешният министър Младен Маринов в кулоарите на парламента. Днешният протест е заявен от "Възраждане" и тяхна е отговорността за опазване на обществения ред. Полицаите винаги внимават за провокатори.

Министърът призова организаторите на днешния протест да не пречат на останалите граждани. На първа линия при протестиращите са полицаите от групата за диалог и антиконфликт. Винаги, когато се съберат много хора, имало вероятност за конфликт. Полицаите са там, за да пазят обществения ред, увери Маринов. Всяко действие срещу тях се наказва от закона, подчерта той.