Нови 25 легла за лечение на коронавирус ще бъдат разкрити в Университетската болница в Стара Загора, съобщи директорът на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев, цитиран от БНР.

Към този момент 80 от общо предвидените до вчера 82 covid легла са заети. През утрешния ден чрез преструктуриране на още едно от звената ще бъдат разкрити още 25 места.

Общият брой на функционалните легла за лечение на коронавирус на територията на университската болница до края на седмицата ще бъде 132.

Плановият прием в областта не е преустановен, свижданията не са разрешени. 107 са новите случаи на коронавирус в област Стара Загора за последното денонощие. До вчерашния ден в университетската болница са изписани девет пациенти, починалите са трима, съобщи още Йовчев.

Областната болница във Велико Търново разкри трето COVID-отделение

Областната болница във Велико Търново разкри трето COVID-отделение

Заради нарастващия брой на заразени с вируса

"В предните дни честотата на изписаните, тоест на оздравелите спрямо починалите беше по-голяма", допълва той. 

В болницата има ваксинационен кабинет. От днес желаещите да се ваксинират трябва да се запишат в единната информационна система. За днешния ден записаните са 50 души.

"За утре също има записани 50 човека. Ако бъде осигурен необходимият набор количество ваксини от РЗИ, утре също имаме готовността да ваксинираме следващите 50 човека", поясни още директорът на болницата.