Ако се стигне до затваряне - последните, които ще се затварят, ще са училищата, увери министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров на брифинг в МЗ.

11 COVID теста могат да се прилагат в училище

11 COVID теста могат да се прилагат в училище

МОН ще предоставят всички налични данни на директорите на училища

Мерките трябва да са на принципа на индивидуализирането и дори на областно ниво да не се прилагат, а да се прилагат от директори на училища по класове - малки места, за да има възможно най-малко затваряне, уточни стратегията той. Такъв пример бил Сливен, където имало добра организация.

В последните дни има увеличаване на заразените деца с положителни резултати на проби, но това не се е отразило на хоспитализирането, те са нищожен процент в сравнение с останалите пациенти в болница, добави от своя страна съветникът на министъра проф. Мира Кожухарова.

Медици протестират пред МЗ за достойни условия на труд
Обновена

Медици протестират пред МЗ за достойни условия на труд

Настояват за стартова заплата от 1300 лв. и увеличение на ставката за нощен труд

Кацаров в заключение коментира, че се е срещнал с медицинските сестри днес и е сърдит, че протестират срещу него, защото това, което неговият екип е направил, е повече, отколкото някои са правили за години. Разделили са се с думите "мир и любов", обещал е да разгледа случаи с ваучери и как се прилага подписването на Колективния трудов договор.

Ситуацията с коронавируса: Няма хаос и паника, само регионални проблеми

Ситуацията с коронавируса: Няма хаос и паника, само регионални проблеми

Анализира се на места повишената смъртност

Здравният министър отговори на представители на конгресния бизнес, че могат да работят със зелен сертификат, тъй като имало пропуск в заповедите и допусната техническа грешка, днес тя ще бъде издадена отново в коригиран вариант. В петък МЗ ще даде нов брифинг, отнасящ се до нови мерки, но от думите на Стойчо Кацаров стана ясно, че те ще са на регионално ниво.