Всички общопрактикуващи лекари да изготвят часови график за консултации на пациенти със съмнение за COVID-19 или доказани на COVID-19. Това предписание издадоха от РЗИ - Стара Загора.

Те искат медиците да съобразят, че прегледите в сградите с обособени общи чакални хората чакат за повече от един личен лекар по едно и също време.

Прегледите и консултациите да се извършват при строго спазване на противоепидемичните мерки, при постоянно и задължително носене на лични предпазни средства (маски, ръкавици, очила/шлемове, работно изолационно облекло).

От началото на пандемията до 00:00 часа на 30 октомври, в област Стара Загора са потвърдени 1785 случая на COVID-19, твърдят от РЗИ.

Заразените през последното денонощие са 112. Към 8:30 часа на 30 октомври, УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора разполага с 22 свободни легла за лечение на коронавирус и с 2 интензивни, болница "Тракия" - със 7 свободни легла и 4 интензивни.

От 1 ноември пациенти с COVID-19 ще се приемат и в Медицински комплекс "Берое" в Стара Загора.

Новозаразените се лекуват в домашни условия, карантинирани са всички контактни от първа линия. В помещенията е извършена крайна дезинфекция.

Призивът на медиците е гражданите отговорно да спазват противоепидемичните мерки, стриктна лична и обществена хигиена и социалната дистанция.