Проф. Борис Богов, началник на Александровска болница не е приел оставката на началника на клиниката по нефрология и трансплантации в Александровска болница проф. Емил Паскалев и на неговия екип. Това съобщи БНР.

Проф. Богов поясни, че това напускане може да стане с предизвестие, като за началник на клиника трябва тримесечно предизвестие, а за останалите - едномесечно.

Припомняме, вчера пациенти с бъбречни трансплантации се събраха пред входа на Александровска болница, след като стана ясно, че единственият диспансер за бъбречно трансплантирани в страната ще бъде превърнат в Covid отделение.

"Създадена е организация за трансплантираните пациенти за контролните им прегледи. Нито един пациент няма да бъде върнат. 660 досиета е предала клиниката по нефрология и трансплантация. Те ще бъдат лекувани и проследявани от лекарския екип на клиниката по нефрология. От понеделник ще бъде прослушан всеки трансплантиран пациент и ще му бъде съобщено кога да дойде на клиничен преглед в клиниката", каза проф. Богов.

Според шефа на Александровска оставката на лекарите от отделението било нарочно, но той не каза, че сградата на отделението по нефрология става отделение за лечение на пациенти с коронавирус.

Проф. Борис Богов увери, че документацията на пациентите се мести от отговорни лица.

Лечебното заведение продължава да има нужда от доброволци. Има спад на наплива от желаещи за антигенни тестове след влизането на доболничната помощ.

"Мисля, че са необходими малко по-стриктни мерки, без да се засегне бизнесът... Лично съм бил свидетел как хора, радвайки се на хубавото време, казват - да си направим по един тест. Тестването не е пожелателно и хора без симптоматика не трябва да създават дискомфорт на хората, които работят във фургоните", категоричен е шефът на Александровска болница.