Общо 6 са положителните проби в село Паничерево, което от вчера вечерта бе поставено под строга карантина.

Причината за въвеждането на строгите мерки е гражданин на Паничерево, установен с коронавирус, който избяга от болницата и се прибра с такси в родното си място. Заради него населеното място е блокирано за 14 дни, като се допускат доставки единствено на хранителни продукти и медикаменти.

Влизането и излизането в Паничерево е забранено, а желаещите да се завърнат с постоянен адрес имат срок до тази вечер в 20 часа да направят това. Иначе ще трябва да изчакат две седмици.

Строга карантина за старозагорското село Паничерево
Обновена

Строга карантина за старозагорското село Паничерево

Жандармерия затваря селото на мъжа с положителен тест за коронавирус, избягал от болница

Заради пациента-беглец около хиляда души от селото ще бъдат тествани за коронавирус. Освен съпругата и трите му внучета, рисков за заразата е и таксиметровият шофьор, докарал го до дома. Наложи се полицията да издирва и него, след като вчера бе оставил колата си и изчезна. След няколкочасово издирване, той беше открит да се укрива в съседен имот. Той също е поставен под двуседмична карантина, а органите на реда все още установяват дали е имал и други клиенти след злополучния курс.

Беглецът от старозагорската болница е заплашен от присъда до 5 години лишаване от свобода и солена глоба между 10 и 50 хиляди лева.

Припомняме, че под двуседмична карантина бе поставен град Банско, която изтече в края на месец март. И в момента продължава масовото тестване на жителите на града.

735 станаха случаите на COVID-19, първи случай в Ямбол

735 станаха случаите на COVID-19, първи случай в Ямбол

36 са вече починалите българи