До 300 хил. лв. са предвидени за пребазирането на Клиниката по клинична алергология в УМБАЛ "Александровска". Това заяви заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева пред медии по повод анонса за протест от страна на медиците в болницата.

Целта е битовите условия в лечебното заведение да бъдат подобрени.

В момента сградата на Клиниката по клинична алергология е временно затворена с цел да се гарантира сигурността на пациентите и лекарите, които работят в нея.

Министерството на здравеопазването е предвидило средства и за ремонт на Клиниката по хематология в лечебното заведение. 

Припомняме, по-рано днес медиците от Александровска болница се обявиха в протестна готовност и заплашиха с гражданско неподчинение, ако не бъдат предприети спешни мерки за ремонт на клиники в болницата.

Лекари от "Александровска" плашат с гражданско неподчинение

Лекари от "Александровска" плашат с гражданско неподчинение

Заради "ужасяващи условия на труд и мизерия" в болницата

Начева заяви, че средствата ще бъдат отпуснати още тази година, като документацията вече е подготвена и необходимите обществени поръчки могат да стартират. По нейни думи проблемът не е осигуряването на паричния трансфер, а подготовката на обществените поръчки.

Зам.-министърът обясни, че най-напред ще бъде извършен ремонт на Клиниката по алергология, чийто таван се срути.

Запитана как си обяснява готвения протест, Начева посочи, че всеки има право до избере как да изрази своята позиция. Това, което мога да кажа, е че работим добре с екипа на болницата и с лекарите в лечебното заведение така, че постепенно техните инвестиционни разходи и спешни ремонти да се случат, каза още тя.

Таван се срути в лекарски кабинет в Александровска болница

Таван се срути в лекарски кабинет в Александровска болница

От съображения за сигурност сградата е временно затворена