Сливенската болница "Хаджи Димитър" спря приема на пациенти заради осем медици, заразени с коронавирус, съобщи bTV.

Седем от тях са в отделението по гастроентерология, което беше затворено още преди три дни. Две деца, близки на заразени медици, също са под карантина, а детската градина, която посещават вече е затворена.

Болницата от днес е затворена за пациенти. Извършва се пълна дезинфекция.

По решение на Регионалната здравна инспекция ще бъдат дезинфекцирани всички помещения, ще се вземат проби и ако са отрицателни, болницата ще отвори с нормален режим на работа.

Паралелно ще върви и теставането на всички пациенти в болницата и ако те са с положителни проби, ще бъдат хоспитализирани в Инфекциозното отделение на областната болница.

Започна масовото тестване за коронавирус на медиците от болницата в Сливен

Започна масовото тестване за коронавирус на медиците от болницата в Сливен

Престои здравното заведение да бъде затворено за дезинфекция

Още в началото кметът на града призова лечебното заведение да бъде затворено.

В събота и неделя ще бъде извършена пълна дезинфекция на болницата, ще излязат тестовете на медиците и от РЗИ имам информация, че ще се отвори, когато те се уверят, че всичко е изпълнено според изискванията, обясни кметът на Сливен Стефан Радев.

По думите му в момента се изписват пациенти, за да се изпразнят отделенията, доколкото може, ще бъдат оставени тези, които не могат да бъдат изведени, които се възстановяват от операции или са в такова състояние, че не могат да бъдат изведени.

Заразяват се медици, безспорно е това, но аз съм за това да се вземат всички възможни мерки, дори с риск на моменти да сме като свръхреакция. Моето мнение е, че колкото по-бързо се действа и се пресича дадена и психоза сред хората и опасност за работещите, толкова по-добре, подчертаа още кметът.

Седем заразени с COVID-19 медици в болница в Сливен

Седем заразени с COVID-19 медици в болница в Сливен

22 са новите случаи, установени вчера