Фондация "За доброто" направи дарение на Националната болница по Педиатрия "Иван Митев" в столицата таблети - за по-малките с приказки, за по-големите пациенти - за продължаване на училищния процес, докато тече престоят им.

Днес стартираме новата си кампания "Приказка за оздравяване", тя е обявена на 1 юни, в чест на Деня на детето, като основната идея е с пребиваването в болницата децата-пациенти да усещат дружелюбно, приятно отношение и внимание към тях", обясни Надя от фондацията, която бе в Педиатрията. Тя дари таблети за децата, които са в болницата.

"През устройството пациентите ще имат достъп до голяма библиотека от приказки и песнички, инсталирани от приложение на таблета", поясни тя. В тях ще се инсталира и програма - какви процедури предстоят на съответното дете - от преглед на рентген до даряване на кръв.

Зам.-директорът на Педиатрията: Болницата вече има нужда от нова сграда

Зам.-директорът на Педиатрията: Болницата вече има нужда от нова сграда

В болницата имат нужда от пространство

Таблетите са дарение от Леново България. В кампанията участва и "Сторител", които даряват 15 индивидуални ваучера на 15 деца с най-дълъг престой в болницата.

В Педиатрията ще бъдат поставени на различни места в отделенията табла за кампанията "Приказка за оздравяване" и обяснения къде са таблетите - как да се ползват, ще има процедура при вземането и връщането им.

За в бъдеще ще има още инициативи от "За доброто" към детската болница - стана ясно още на събитието.

От своя страна Виктория Крумова, ученичка от 1 АЕГ в София обясни, че Интеракт София тангра фелс клуб към гимназията е организирал кампания за дарение. Тя обясни пред news.bg, че проектът се е състоял лятото, а целта е да се съберат книги от ученици, за да се дарят на децата в болница.

Учениците носят стари книги от вкъщи, ако искат да дарят, в замяна могат да вземат по-малко отколкото са дарили, събрали са около 100 книги, проектът е само на АЕГ, но са се включили 2-3 деца от други училища.