В стабилно, подобряващо се състояние е 18-годишното момче, което бе наръгано с нож в столичния тролей № 7. То бе прието в понеделник вечерта, съобщиха от института за спешна медицинска помощ "Пирогов".

На този етап състоянието му не налага да се правят допълнителни оперативни интервенции, извън онази, която извършиха по спешност при приемането му. Пострадалият младеж остава в хирургията на "Пирогов", уточниха от болницата.

Момче наръга друго момче в столичен тролей

Момче наръга друго момче в столичен тролей

Приятелката на пострадалия припаднала от гледката

Припомняме, млад мъж наръга с нож момче в тролей №7 в София. Двамата пътували заедно. Пострадалото момче направило забележка на група от 10-годишни деца, които люпели семки и замърсявали превозното средство. Млад мъж, за кого първоначално се смяташе, че е от ромски произход пробол младежа, който направил забележка.

По-късно стана ясно, че нападателят от столичния тролей №7 е 33-годишен мъж, криминално проявен, регистриран е и за наркомания. В него са открити и няколко шишета метадон. Очаква се да бъде обвинен в опит за убийство.

Нападателят от столичния тролей е наркоман и престъпник

Нападателят от столичния тролей е наркоман и престъпник

Намушканото с нож момче остава в болница, няма опасност за живота му

Пред Нова телевизия майката на прободеното момче заяви, че е възможно нападателят и групата деца да са част от схема за крадене на пари. "Децата са в група с нападателя. Те нарочно цапат със семки и доматен сок седалките зад шофьора, за да може никой да не сяда там. После му спират шалтера, шофьорът слиза да го включи и в това време малките му крадат парите, цигарите и каквото има", разказа майката на пострадалото 18-годишно момче.

"Борислав се е влошил, дано е грешка", заяви майката на пострадалото момче. "Разбрах, че нещо се е вложил и че е имало втора операция, но е възможно и да става дума за объркване на имената. Вчера му стана лошо и го включиха на системи", допълни тя.

18-годишният Борислав, който бе намушкан от 33-годишния Георги Георгиев, се е подготвял да кандидатства в НСА. По информация на bTV Борислав учи в спортното училище на ЦСКА и тази година завършва. Тренира джудо и самбо, а инцидентът може да повлияе сериозно на плановете му за бъдещето.