Лекар от онкологичната болница в Благоевград е с коронавирус десет дни след поставяне на първата доза от ваксината срещу Covid.

"Колегата е бил в инкубационен период, не се е усетил, не е имал никакви симптоми. Направихме ваксинацията и след това прояви симптоми, според мен причината не е ваксината", съобщи пред БНР директора на лечебното заведение д-р Георги Георгиев. Преди ваксинацията не са правени антигенни тестове.

В тази болница петима медици са заразени с коронавирус. Само 15 % от персонала са се имунизирали срещу коронавирус.

Ваксинираните с първата доза срещу COVID-19 имали антитела преди реимунизацията

Ваксинираните с първата доза срещу COVID-19 имали антитела преди реимунизацията

Проверката направили медици от бургаската онкология

Медиците са разбрали, че са заразени, след като са установени симптоми. Двама лекари от реанимацията и един от онкологично отделение и две медицински сестри са заразени.

В момента тримата болни лекари са настанени в Covid отделението на онкологичната болница. За сега състоянието им не е тежко.

20 са ваксинираните до този момент медици и служители в общинската онкологична болницата в Благоевград, което е по-малко от 15 %. Едно от обясненията е, че повечето от тях са прекарали коронавируса.

"Стават такива галимации в онкологията, че май горе-долу не остана човек, който да не е имал проблем при срещата с коронавируса", допълни д-р Георгиев.

17 медици и един учител са с COVID-19 в Бургас

17 медици и един учител са с COVID-19 в Бургас

Оздравели са 2819 човека, като са хоспитализирани общо 501 пациенти