1 000 варненци вече са ваксинирани, а 2000 са получили и втората доза. Ваксините обаче ще стигнат най-вероятно само до петък, заяви директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова, цитирана от БНТ.

До края на седмицата се очаква ваксината на "Астра Зенека", а в началото на другата - на "Пфайзер". В същото време тревожно нараства броят на новозаболелите. Последните данни поставят Варна отново в червената зона по разпространение на COVID-19.

Във Варна предстои приоритетното ваксиниране на членовете на Секционните избирателни комисии в областта, които са около 4500 души. До момента 20% от тях са заявили, че искат да бъдат имунизирани.

Продължават и засилените проверки за спазване на противоепидемичните мерки. Съставени са актове на кол центрове, където работят в един офис по 10-15 човека.

За последните седем дни на летище "Варна" са пристигнали 1269 пътници. От тях 683 са предоставили отрицателен тест, а на 538 са връчени предписания за поставяне под десет дневна карантина. Към днешна дата във варненските болници има 112 свободни места за пациенти с коронавирус, като 8 от тях са за деца.