Възрастна жена пострада при авария на асансьор в столицата, съобщават от УМБАЛ "Св. Анна".

По първоначална информация 61-годишната жена е пострадала при авария с асансьор в столичния "Студентски град". Тя е откарана в спешно отделение на УМБАЛ "Св. Анна".

Пациентката е приета в реанимация в лечебното заведение. От болницата съобщават, че жената е контактна и стабилизирана. Възрастната жена е с опасност за живота. Тя е със счупени ребра и пневмоторакс и ще остане за активно лечение в реанимацията на болницата.

От полицията информират, че сигналът за инцидентът е получен в 11 часа тази сутрин. Жената се оплакала от болки в гърдите и е откарана в болница, обясняват от пресцентъра на МВР.

Блок 17 в Студентския град е стопанисван от Поделение "Социално-битово обслужване" на Софийския университет "Св. Климент Охридски", а пострадалата е служителка на поделението.

Поради предстоящи ремонтни дейности в блок 17 техници от поддържащата асансьорна фирма са извършвали преглед на товарен асансьор, в шахтата на който е паднала служителката на Поделението. Служители от Поделението са в постоянен контакт с болницата, в която е настанена пострадалата жена и следят за нейното състояние.

Служители на Софийския университет са подали сигнал за инцидента. В момента представители на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и на полицията извършват разследване. До приключване на работата на специализираните органи представители на Софийския университет ще се въздържат от изявления.