В Ямбол се увеличава броя на нуждаещите се от интензивно лечение от ковид, след като в последната седмица има повишение на заболелите от коронавирус. Увеличава се и броят Домът за възрастни остава под карантина, съобщи БНР.

518 заболели на 100 хил. души са регистрираните случаи в община Ямбол, докато седмица по- рано са отчетени 445 на 100 хиляди

1960 са новите случаи на COVID-19

1960 са новите случаи на COVID-19

48 са починали

Пет от общо 6 места в ковид реанимацията са заети, но за среднотежки случаи има достатъчно свободни легла, каза директорът на РЗИ- Ямбол д-р Радостина Калчева.

"От 83 легла, определени за лечение в момента са заети 30", каза д-р Калчева.

Под карантина са поставени седем паралелки и две групи в детски градини. Под карантина е и Домът за стари хора в Ямбол, тъй като бяха регистрирани 8 болни от ковид. В хотел, в който са настанени близо 30 украински бежанци, също има огнище, поясни д-р Калчева.

"Две дечица на по година и едно дете на 17 години са изолирани в хотела и техните контактни са карантинирани също", допълни

Засега Ямболска област е далеч от грипна вълна. Отчетените за седмица от личните лекари заболели от грип и остри респираторни заболявания са 86.